Moje Forks|| PBF dla fanów Sagi "Zmierzch"
Moderator
Cornelia zaczerwieniłaby się , lecz wampiry nie mogą tego zrobić. Hm, lepiej dla Corneli.
- Dziękuję, szczerze mówiąc nie przepadam za swoim imieniem. Ale Twoje jest bardzo ładne. Przepraszam, że zapytam : Ile masz lat ?
Cornelia posłała swój najpiękniejszy uśmiech w stronę chłopaka.
Człowiek
Spojrzał na nią.
- Siedemnaście. - odpowiedział uprzejmie.
Nie chciał pytać o to samo dziewczyny, bo pytać kobietę o wiek to bardzo nieładnie. No, ale w sumie... Co mu tak zależy na tej grzeczności? Był jeszcze nastolatkiem! No, trochę starszym nastolatkiem, bo siedemnastka to już w sumie pełnoletność...
- A Ty? - zaryzykował pytaniem.
Moderator
- Widzę, że jesteś odważny - uśmiechnęła się - Mam 21 lat. Co cię sprowadza do Forks ? Chyba jesteś nowy, o ile się nie mylę.
Cornelia zaczęła bawić się włosami. Często tak robiła w obecności chlopaka , gdy była zdenerwowana. Powoli brakowało cienia. Więc oddaliła się bardziej w stronę lasu.
Człowiek
Trochę się zawahał.
- Rodzice wywalili mnie z domu. - wyjaśnił, z lekkim rumieńcem - niegdyś trochę rozrabiałem i dlatego starzy zdecydowali się mnie pozbyć. A dlaczego akurat do Forks to nie wiem.
Wzruszył ramionami. Miasteczko mu się podobało, ale było bardzo małe. Mieszkając tyle lat w wielkim mieście chłopak czuł się tu trochę dziwacznie. Ale wszystko powoli zmierzało ku lepszemu. Na szczęście.
Moderator
Corneli zrobiło się żal chłopaka.
- Oł, rozumiem. Jakbyś chciał pogadać to zawsze możesz na mnie liczyć - uśmiechnęła się.
Corni zrobiła się głodna. Lecz nie miała ochoty na jelenie, ale na Jamie'go .. Musiała się jakoś opanować. Wyciągnęła z torebki karteczkę i długopis. Napisała chłopakowi swój numer.
- Masz - wyciągneła karteczkę w stronę Jemie'go - Dzwoń kiedy chcesz. A teraz przepraszam, muszę się oddalić, nie chcę zrobić Ci krzywdy. Przepraszam.
Cornelia uciekła. Było to dla niej dziwne, że przez tyle lat mogła się opanować, a przy tym chłopaku, trudno jej to wychodziło.
Człowiek
Nie do końca zrozumiał, o co dziewczynie chodziło. Przez chwilę patrzył, jak odchodzi, a potem sam postanowił wrócić do domu. Wbrew pozorom, naprawdę miły dzień. Szedł wolno, bo nigdzie mu się nie spieszyło, wciskając kartkę z numerem telefonu do kieszeni w spodniach. Z lasu nietrudno było wyjść, wystarczy tylko trochę polawirować między drzewami i wkrótce ukaże się droga. Tak też właśnie zrobił chłopak.
Moderator
Cornelia przybiegła wampirzym tepem nad wodopój. Była sama. Postanowiła odpocząć po udanym dniu. Zaczęła nucić swoją ulubioną piosenkę i myślała o pracy. Ciekawiło ją, jakiś uczniów będzie uczyć. Czy będzie musiała używać swojej mocy ? Tego nie było wiadomo.
Wampir
Alice przyszła nad wodopój zrelaksować się i pomyśleć o szkole. W drodze uzbierała parę kwiatów i szła uśmiechnięta od ucha do ucha . Przysiadła w okolicy wodopoju i rozmyślała o Jasperze.
Spojrzała się lekko w prawo i zobaczyła kobietę . Chyba już ją gdzieś widziała ...
Moderator
Corni poczuła, że to nie jest zwykły człowiek, lecz wampir. A w tym przypadku wampirzyca. Cornelia podeszła do niej.
- Cześć - powiedziała - Jestem Cornelia Venale, a Ty ? Zdaję mi się , że jesteś od Cullenów - uśmiechneła się i usiadła obok dziewczyny.
Wampir
-Czesć ! Bardzo mi miło ! Tak, dobrze myślisz, jestem od Cullenów. Nazywam się Alice -powiedziała z optymizmem Alice.
-A ja Cię już chyba gdzieś widziałam ? Przepraszam, panią chyba gdzieś widziałam. o jeszcze nie jestesmy na ty .- powiedziała Alice i lekko się zaśmiała.
Moderator
Cornelia zamyśliła sie.
- Możliwe , że widziałaś mnie w szkole. Będę Twoją wychowawczynią. Aha, mówi mi po imieniu - uśmiechnęła się. - Jaki przedmiot najbardziej lubisz ? - zapytała.
Ta co się czepia!
Mimo ,że samokontrola Mariki była do pozazdroszczenia, wampirzyca często chodziła na polowania. Kiedy była najedzona czuła się pewniej. Po skonsumowaniu paru sarenek postanowiła odprężyć się nad wodopojem. A tu? Niespodzianka.
-Alice! Cornelia! Miło was widzieć.- zeskoczyła z drzewa obok nich na polanę.
Wampir
-Witam pani dyrektor - powiedziała miło i uprzejmie Alice .
Pomyślała o Jasperze .
Moderator
Do Corni zadzwonił telefon.
- Tak, oczywiście, zaraz tam będę. - powiedziała i zasunęła klapkę od telefonu. - Przepraszam Was, ale nagła sytuacja, muszę się śpieszyć - rzekła i pobiegła jak najszybciej umiała w głąb lasu.