Moje Forks|| PBF dla fanów Sagi "Zmierzch"

Moje Forks|| PBF dla fanów Sagi "Zmierzch"

#1 2009-08-11 22:42:56

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   
Imię : Jamie
Nazwisko: Foster
Rasa: człowiek
Zawód: uczeń

Dom pana Fostera.

To właśnie tu mieszka Jamie - w tym małym, białym domku z małym ogródkiem. O ogródek nikt nie dba, rośnie tu co popadnie. Wnętrze domu też nie jest imponujące, to tylko dwa pokoje, kuchnia oraz łazienka. Mamy tu więc bardzo ładny salon z żółtymi ścianami i wygodną kanapą, kuchnię wymalowaną na ognista czerwień i malutką łazienkę z prysznicem. Pokój siedemnastolatka wygląda całkiem normalnie, chociaż jest zawsze nie posprzątane. Ogółem, da się przeżyć.
Jak na dom samotnego faceta, jest naprawdę okej.

#2 2009-09-04 17:42:24

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   
Imię : Cornelia
Nazwisko: Venale
Rasa: Wampir
Zawód: Wych.kl.,Nauczycielka plastyki
Przynależność: Wegetarianka

Re: Dom pana Fostera.

Cornelia zapukala do drzwi od domu Jamie'go.
Byla ubrana w bezowa sukienke z czarnym paskiem, ktory idealnie podkreslal jej talie. Miala buty na obcasie , ale i tak nie byla wyzsza od Jamie'go. Corni wygladala poprostu fantastycznie. Nikt nie zdolalby oprzec sie jej pieknej sylwetce i niesamowitej urodzie.
Cornelia na sama mysl, ze zobaczy sie z jej przyjacielem , byla strasznie szczesliwa.

#3 2009-09-05 20:27:08

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

Z pewnością nikt nie mógł się oprzeć jej nieskazitelnej urodzie. Według Jamie'go jedyną wadą Cornelii było to, że była potwornie seksowna. Trudno się nie zakochać. Słysząc pukanie, chłopak poderwał się z fotela i wyłączył pudło zwane telewizorem, po czym posnuł się do drzwi. Gdy je otworzył, zastał Cornelię. Na ten widok bardzo się ucieszył.
- Dzień dobry, Corni! - przywitał ją z uśmiechem - wejdź, proszę.
Otworzył szerzej drzwi i wpuścił dziewczynę do swojego małego, ale zadbanego domku. Potem, żeby już nie kombinować, zaprowadził ją do salonu.

#4 2009-09-06 10:35:36

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

Cornelia wciaz sie usmiechala.
- Witaj - powiedziala i weszla do srodka. - Hmm, przytulnie tu. Kupilam maly drobiazg, ale nie wiem czy bedzie pasowal do wnetrza Twojego domu. - Corni wyciagnela bardzo ladnie zapakowane pudelko i dala chlopakowi. W srodku pudelka znajdowal sie zolty zegar z ognistymi ozdobami. - Mam nadzieje , ze teraz zawsze bedziesz punkualny - powiedziala z usmiechem.

#5 2009-09-06 10:44:46

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

Uśmiechnął się.
- Bardzo dziękuję. - odpowiedział uprzejmie, po czym odłożył pudełko gdzieś na bok i przeniósl wzrok na dziewczynę. - Usiądź, proszę.
Wskazał na kanapę. Szczerze, nie mogł się doczekac tego spotkania.
- Napijesz się czegoś? - spytał.

#6 2009-09-06 10:48:54

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

Corni usiadla na kanape.
- W sumie to chetnie czegos sie napije. Moze byc kawa. - Cornelia zaczela obserwowac mieszkanie. Nawet jej sie podobalo, chociaz jak dla niej bylo za bardzo mlodziezowe. Zmienilaby to i owo.

#7 2009-09-06 10:51:40

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

W końcu był jeszcze nastolatkiem. To normalne. Wyszczerzył się, po czym pomaszerował do kuchni by zrobic zamówioną kawę. Wkrótce potem wrocił już z filizanką i postawił ją na stoliku, po czym usadowił się na fotelu.
- Nareszcie się doczekałem tych odwiedzin. - powiedział z uśmiechem.

#8 2009-09-06 11:00:58

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

Cornelia siegnela po filizanke z kawa.
- Przepraszam Jamie, ze tak dlugo musiales czekac. Strasznie trudno bylo mi sie zebrac... - ciagnela -  Ale teraz bede miala mase czasu na odwiedziny - Corni zaczela plakac, rzucila sie w ramiona Jamiego. - Ja, ja.. stracilam prace i nie mam gdzie sie podziac. - nadal plakala...

#9 2009-09-06 11:04:33

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

Przytulił mocno dziewczynę.
- Nie płacz, Corni. - poprosił cicho - coś na to zaradzimy, przecież nie jest tak źle. A pracę możesz znaleźć nową!
Uśmiechnął się do niej. Nie lubił, gdy ktoś się smuci, a już szczególnie tak ładna istota, jak właśnie ta w jego ramionach. Poczuł jakąś dziwną bliskość i wkrótce potem na jego twarzy pojawił się dosyć ładny rumieniec.

#10 2009-09-06 11:10:41

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

- Jamie - mowila Cornelia zaplakanym glosem - dziekuje. - Po tych dwoch slowach dala calusa w policzek chlopaka. Poczula strasznie goracy policzek Jamie'go. Nadal mocno byli przytuleni.
Cornelia czula sie bardzo bezpiecznie w uscisku Jamie'go. Poczula tez wielka roznice pomiedzy soba, a chlopakiem. Po chwili popatrzyla na twarz Jamie'go.
- Bardzo ladnie sie rumienisz Jemie - powiedziala cienkim glosem oraz lekkim usmiechem.

#11 2009-09-06 11:14:09

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

- Nie... nie ma za co. Naprawdę. Nic takiego. - wydukał, próbując przy tym wyjaśnić sobie racjonalnie fakt, czemu Cornelia jest taka zimna.
Może ma słabe krążenie? Cóż. Przecież nie wiedział o tym, że ona jest wampirzycą. Musiał więc ustalić sobie jakąś inną wersję, póki się o tym nie dowie.
- Serio? - spytał - Dzięki. A z tym, że nie masz się gdzie podziać to już nie problem, możesz zostać u mnie, i tak jestem sam.

#12 2009-09-06 11:19:15

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

- Naprawde moge ? - rozpromienila sie  - Oh, przepraszam - odsunela sie od chlopaka - Widze, ze dosales drgawek. To moja wina. Juz sie odsuwam. Ja poprostu jestem taka zimna.. Ymm. to wina . ee,ee.. mojego krazenia, jest naprawde baaardzo slabe. Lekarz nic nie moze z tym zrobic. - powidziala, lecz wiedziala, ze trudno jest jej oklamywac Jemie'go.
- Wierzysz w wampiry ? - spytala niby zartem

#13 2009-09-06 11:22:16

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

- W wampiry? - powtórzył z uśmiechem - raczej nie, to chyba tylko wymysł tych ludzi od filmów fantastycznych..
Spojrzał na nią, chociaż nic nie podejrzewał. To po prostu było żartobliwe pytanie. Nic poza tym. Aha, czyli miał rację z tym krążeniem.
- Tak, możesz. Z tego co wiem, w mieście jest też moja siostra bliźniaczka, ale ma własne mieszkanie. - odpowiedział z uśmiechem - a ja mam tu kupę wolnego miejsca.

#14 2009-09-06 11:28:15

Cornelia Venale

Moderator

3164062
Punktów :   

- Straszliwie ci dziekuje , bardzo bardzo bardzo ! Powiedz mi Jamie jak moge ci sie odwdzieczyc ? - zapytala - Jezeli chodzi o kase to zostalo mi jej troce wiec do rachunku sie oczywiscie doloze. Nie pozwole na to zebys za mnie placil. Dlugo nie bede ci siedziec na glowie. Postaram sie znalezc jakies mieszkanie w Forks. Opowiedz mi cos o tej swojej siostrze blizniaczce - powiedziala z usmiechem

#15 2009-09-06 11:35:12

Jamie Foster

Człowiek

Punktów :   

- Nie ma za co. - odpowiedział - nie musisz się specjalnie odwdzięczać, powiem nieskromnie, że nigdy nie miałem problemów z pieniędzmi.
Jego rodzice przecież byli bardzo bogaci. Po szesnastych urodzinach chłopak dostał w prezencie pierwszą kartę kredytową i miał dość spory budżet.
- O siostrze? - powtórzył z uśmiechem - nie jest do mnie zbyt podobna. Różnimy się charakterem i płcią oczywiście. Ja uchodzę za bardziej wrednego i ponurego, a ona jest bardzo przyjacielska. Poza tym jest piętnaście minut młodsza. Ale bardzo się kochamy.
Skończył, uśmiechając się szerzej. Mówienie o siostrze to dla Jamie'go nie lada przyjemność.

Stopka forum

RSS